Basisgroep 1 t/m 4

Klik hier voor onze Facebookpagina en neem een kijkje in onze school.

WELKOM IN GROEP 1/2/3/4

Groep 1 t/m 4

Week 42

Groep 1 t/m 4


Brieven:

De afgelopen tijd hebben we veel post gehad, wel 21 kaarten! We willen jullie allemaal bedanken voor de lieve kaartjes!


Kernconcepten:

Rondom kernconcepten zijn we bezig met emoties, groep 3 en 4 hebben hun eigen emoties op papier gezet. Hierbij hebben ze gekeken naar kleur en vorm.


Groep 3:

De nieuwe letters die groep 3 heeft geleerd zijn: l, o, p, oe, u, p, h. Belangrijk om thuis met uw kind zo vaak mogelijk te lezen (denk aan de rijtjes boeken die elk thema mee naar huis gaan).


Groep 4:

In groep 4 zijn we begonnen met het oefenen van de tafels. Wij hebben de tafel van 5 en 10 gehad, dit blijkt soms nog best moeilijk. Wilt u thuis met uw kind gaan oefenen.


Nieuwe kinderen:

Na de vakantie komen er meerdere kinderen in onze groep wennen, en gaan uiteindelijk starten. Wij wensen Eva, Seid en Zara veel plezier in onze groep!


Leesouders groep 3/4 gezocht:

Er hebben zich al 2 ouders aangemeld om ons te helpen met het begeleiden van het leesproces van de kinderen in groep 3 en 4. Echter zijn we nog steeds op zoek naar ouders die ons elke woensdag van 8.30 uur tot 9.00 uur willen helpen. Mocht u hierbij willen helpen kunt u dit aangeven bij de leerkracht.Week 39

Kernconcepten communicatie:

Rondom het kernconcept communicatie hebben we ons in de onderbouw bezig gehouden met het thema post. We hebben zelf brieven gemaakt en deze naar de brievenbus gebracht om hem daadwerkelijk te posten. Deze brieven zijn thuis aangekomen, en na een paar dagen kwamen er alweer brieven terug en hebben we dus gezien hoe deze manier van communiceren daadwerkelijk te werk gaat.

Tevens hebben we geleerd om te communiceren zonder te praten, en hebben we alleen maar gebaren gebruikt. We hebben hiermee geoefend door de letters van gebarentaal te leren. Groep 3 en 4 hebben zelfs hun naam geschreven in gebarentaal.


Groep 3:

Groep 3 heeft niet stilgezeten en in de eerste paar weken al veel letters geleerd. De letters zijn: r, d, aa, e, i, k, n, s, b, m, oo, t, a. Hier kunnen ze zelfs al hele verhalen mee lezen. Belangrijk om thuis met uw kind zo vaak mogelijk te lezen (denk aan de rijtjes boeken die elk thema mee naar huis gaan).


Groep 4:

In groep 4 zijn we begonnen met het oefenen van de tafels. Wij hebben de tafel van 1 en 2 gehad, dit blijkt soms nog best moeilijk. Wilt u thuis met uw kind gaan oefenen.